Hideg-meleg feszesítő bőrvasalás

Bőrünk pórusai meleg hatására kitágulnak, hidegre bezáródnak. Ezt a jelenséget kihasználva a hideg-meleg terápiás kezelés során a kezelendő felületet felmelegítjük, a kívánatos hatóanyag alkalmazása után a készülék hideg funkciójára váltva a pórusokat visszazárjuk, mint egy hatóanyag depót létrehozva a bőr alatt.

Ultrahangos hatóanyagbevitel – Sonoforézis

A bejuttatott anyagok kb. 1 hétig bent is maradnak, mintegy „depót˝ (tápanyagraktárt) képeznek a bőrben. Az ultrahanggal kezelt szövetekben a kémiai reakciók felgyorsulnak, a sejtmembrán áteresztő képessége megnő, javul a sejtek oxigénfelvétele, pH-eltolódás következik be lúgos irányba, aminek gyulladáscsökkentő hatása van. Belső szöveti felmelegedés miatt helyi szöveti vérbőség alakul ki, amely fokozza a hatóanyagok felszívódását.

elektrokozmetikai kezelesekIontoforézis

A galvánáramos hatóanyagbevitel során nem a nyersanyag, hanem a megfelelő oldással szűréssel stb. előkészített megfelelő méretű hatóanyagok bejuttatása történik a bőrbe. Hatásai: fokozza a bőr vízmegkötő képességét, vérkeringés-fokozó, anyagcsere-fokozó, regeneráló hatása van, fokozza a szövetek rugalmasságát, a bőr hatóanyag-felvevő képességét javítja.

Arcvákuum

Nyirokkeringést serkentő, anyagcsere-fokozó, javítja a sejtek oxigénfelvételét,kötőszövet-erősítő, rugalmassá teszi a bőrt.

Frimátor

Körkefés masszírozó – gépi peeling. A bőr letisztítására, elhalt szarusejtek eltávolítására. Vérkeringés fokozására, a bőr edzésére, frissítésére, izmainak lazítására, feszesítésére.

Vió

A bőrfelszín és az elektróda között elektromos kisülés (szikra) jön létre, amely a körülötte lévő levegőből egy jellegzetes szagú gázt, ózont fejleszt. Nemcsak a bőrfelszínt fertőtleníti, mivel a bőr a gázok számára átjárható, ezért a bőr mélyebb rétegeiben, faggyúmirigyben, szőrtüszőben is érvényesül a fertőtlenítő hatása. Gyulladásra hajlamos, problémás bőrre.